Thursday, November 22, 2007

Initiativa "intelectuala".

Editura Polirom, a initiat o campanie numita ” O carte la 1 euro” prin care ofera reduceri la mai multe carti din cele care le au disponibile pe site.In urma reducerilor preturile ajungand la 3.99 lei, ceea ce este infim pentru o carte.

Si o recomandare: A sasea lumina - Toma Pavel

"Traducere din limba franceza de Dan Petrescu
Editie definitiva, cu o prefata a autorului pentru traducerea in limba romana
Louis Veghe, evreu roman stabilit din 1967 in Canada. Ferris, teolog protestant devenit prezentator de televiziune. Gloss, scriitor veleitar, amicul din tinerete al lui Louis. Toate aceste personaje plus multe altele – femei mai ales –, proaspat scapate de comunism sau de puritanism, oscilind intre afirmare si obnubilare, sint plimbate de pe un continent pe altul. Toma Pavel „se joaca” cu limitele, credintele si conventiile, construind o poveste in care se impletesc iluzii, remuscari si sperante.
„Hotarisem sa fiu martor. La naiba cu indoielile, cu reticentele mele, cu dorinta nebuna de a intoarce spatele amintirilor, cu impulsul de a sari gardul ca sa dispar o data pentru totdeauna indaratul lui. Tenacitatea Joannei Banks-Ferris, avocata Fundatiei, si afabilitatea nevesti-mii precumpanisera in cele din urma. Afacerea era limpede, transparenta, cristalina, Fundatia avea sa cistige, cauza era buna, nu tu risc, nu necazuri, o singura calatorie la New York, o singura declaratie scrisa sub juramint erau de-ajuns. Nu, intr-adevar, amice, nu e nevoie sa te deplasezi prea mult, ghinionul vine singur sa te caute la domiciliu; si ce lovitura trasnitoare, imparabila, te atinge intre ochi inainte sa fi avut vreme sa tragi spada.“ (fragment din roman)"

Daca aveti respect fata de Literatura Romaneasca si nu numai , puteti scrie si voi un articol asemanator in care sa promovati ideea editurii.

PROPAGANDA ACCENTUATA DE RATONBOX - si il apreciez pentru miscarea asta.

0 comentarii: